eudaimonia

FABIZ UNIVERCITY

Albin

Είναι αρκετά δύσκολα θέματα που απαιτούν πολλά χρόνια για να τα κατακτήσεις πραγματικά, αλλά τώρα βλέπω τον δρόμο για να ξεκινήσω. Μου αρέσει όταν μαθαίνω πολλά για μένα, τα δυνατά μου σημεία, τις αδυναμίες μου. Και αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της παρέμβασης.

Θεωρώ ότι το μάθημα ήταν πολύ χρήσιμο γιατί το θέμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά στη ζωή μας. Το καλύτερο κομμάτι για μένα ήταν ο τύπος Tri, με βοήθησε να καταλάβω τον εαυτό μου καλύτερα.

Alessandra

Σήμερα, όλοι χρειάζονται την ευκαιρία για αναβάθμιση δεξιοτήτων, για να μάθουν και να εδραιώσουν νέες ικανότητες. Η μαθησιακή εμπειρία EUDAIMONIA ήταν πολύτιμη, φέρνοντας στο προσκήνιο τη σημασία και την πολυπλοκότητα της ηγεσίας. Συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη, το μάθημα προσφέρει μια ολοκληρωμένη μαθησιακή εμπειρία. Η σειρά των συζητήσεων επέτρεψε στους συμμετέχοντες να εκφραστούν χωρίς όρια και όλες οι δραστηριότητες ομαδικής εργασίας συνέβαλαν στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ μας. Το κύριο δυνατό σημείο του μαθήματος ήταν η εστίαση στην επικοινωνία, η εκμάθηση πώς να εκφράζεις απόψεις, πώς να επιλέγεις κατάλληλες λέξεις και πώς να ακούς με ενεργό τρόπο.

Enzo

Θα έλεγα ότι ήταν μια εξαιρετική μαθησιακή εμπειρία καθώς μου έδειξε πρακτικούς τρόπους για να πετύχω μια καλή ζωή. Μου ήταν εύκολο να κατανοήσω όλες τις έννοιες και μου άρεσε ιδιαίτερα η διαδραστικότητα. Οι συνεδρίες σχετικά με το IKIGAI, το Enneagram, την Ενεργή ακρόαση, την Ηγεσία με συγκίνησαν πραγματικά με τρόπους που δεν μπορούσα να φανταστώ.
Το μάθημα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο καθώς με οδήγησε σε μονοπάτια που δεν ήξερα, επίσης πήρα μια ποικιλία από διαφορετικές συμβουλές που είχαν μεγάλη επίδραση στο να ανακαλύψω ποιος είμαι.

Farhad

Μου άρεσε πραγματικά η μαθησιακή εμπειρία που παρείχε η Ευδαιμονία γιατί όλες οι έννοιες είναι σχετικές με τα θέματα που παρουσιάζονται από την ανακάλυψη και τη βελτίωση του εαυτού σου μέχρι τις ηγετικές ιδιότητες που έπρεπε να έχουμε. Μου άρεσε το πώς οι εκπαιδευτές ήταν καλά γνώστες και τεκμηρίωναν όλα τα θέματα. Πραγματικά, πόσο εξελίχθηκα και τι έμαθα από αυτά το Σαββατοκύριακα, από τις εισηγήσεις, τα βιβλία εργασίας και την τεκμηρίωση που μας δόθηκαν. Πιστεύω ότι αυτή η εκπαίδευση μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη γιατί μπορώ να προσδιορίσω τι μας κάνει ευτυχισμένους, τι με οδηγεί και τι με κρατάει πίσω και πιέζω για περισσότερα.

Alexia-Elena

Η εμπειρία ήταν μια καλή υπενθύμιση εννοιών που ακούμε μόνο εν συντομία ή επιφανειακά στο σχολείο. Μου άρεσε ο τρόπος που συνδέθηκα με διάφορους τύπους ανθρώπων και μάλιστα έκανα φιλίες.

Πιστεύω ότι το μάθημα ήταν χρήσιμο και θα έπρεπε επίσης να παρουσιαστεί και σε ένα νεότερο κοινό, ώστε να μπορεί να καθοδηγηθεί στη λήψη μιας σημαντικής απόφασης, όπως τι να επιλέξει στο κολλέγιο.Τα μέρη της εργασίας σε ζευγάρια και το πως πρέπει να είμαστε ενεργοί ακροατές απετέλεσαν τα κυριότερα για μένα.

Miroiu

Ήταν κάτι προκλητικό, φυσικά δεν ήταν εύκολο, αλλά κάποιες αρχές και ιδέες έπεσαν στο μυαλό μου σαν σφαίρα. Μου άρεσε πολύ που στη διαδικασία της μάθησης χρησιμοποιήθηκαν νέες και καινοτόμες μέθοδοι όπως διάφορα παιχνίδια στα οποία εξασκήσαμε αυτά που μάθαμε. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που επικοινωνούσαν μαζί μας οι ομιλητές Ιωάννης και Δημήτρης. Και τα δύο είναι από τους καλύτερους ομιλητές που έχω ακούσει ποτέ. Επίσης, ξέρουν να μας κάνουν να είμαστε απόλυτα άνετοι, παράλληλα ανοιχτοί με άλλους και να μοιραζόμαστε προσωπικά πράγματα. Αυτή η εκπαίδευση ήταν καταπληκτική. Οι μέθοδοι διδασκαλίας τους ήταν διαφορετικές από αυτές που χρησιμοποιούσαμε στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο. Συνιστώ σε οποιονδήποτε να παρακολουθήσει αυτό το μάθημα, ήμουν πολύ δύσπιστος στην αρχή, αλλά είμαι τόσο χαρούμενος που το έκανα».

Nikolas

Ναι, το μάθημα συνδύαζε τη θεωρία με παραδείγματα και δεδομένα της πραγματικής ζωής, μου άρεσε περισσότερο το πρακτικό μέρος με ασκήσεις που ήταν μακράν το καλύτερο μέρος για μένα. Θεωρώ ότι όλη η εκπαίδευση είναι χρήσιμη και επίσης μου άρεσε η σειρά με την οποία προσεγγίστηκαν τα θέματα. Οι συζητήσεις ομιλίας ένας προς έναν με τους συμμετέχοντες ήταν το πιο χρήσιμο μέρος αυτής της εκπαίδευσης

Radu-Cristian

Έχω παρακολουθήσει αμέτρητα μαθήματα σε όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής μου διαδρομής και της καριέρας μου. Το μάθημά ήταν το καλύτερο που έχω παρακολουθήσει. Ο βηματισμός είναι απολύτως σωστός. Μιλάτε για θεωρία, αλλά μετά ανακατεύετε με μια διαδραστική άσκηση όπου πρέπει να κάνουμε τη δουλειά. Αυτό είναι υπέροχο. Υπάρχουν επίσης πολλές ασκήσεις και είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.

Έχω απολαύσει κάθε συνεδρία και πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει κάτι πολύτιμο σε κάθε ημέρα της παρέμβασης. Μπορώ να πω ότι ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που θα ήθελα μόνο να ξαναζήσω αν και το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να ξυπνάω τόσο νωρίς.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη και τον Ιωάννη για αυτήν την πραγματικά εκπληκτική εμπειρία. Χάρη στην παρέμβαση σας, συνέχισα την πορεία μου για να πετύχω το όνειρό μου και βλέπω επιτέλους μερικούς σπόρους (έστω και μικρούς) της επιμονής μου.

Ενώ οι περισσότερες έννοιες ήταν νέες, χάρη στις μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόστηκαν από τους εκπαιδευτές, μπόρεσα να κατανοήσω τα πάντα με ομαλό, συνοπτικό και λεπτομερή τρόπο.

Η αγαπημένη μου εμπειρίες ήταν η δημιουργία λύσης για ένα κοινωνικό πρόβλημα στο μάθημα σχεδιαστικής σκέψης. Μια άλλη όμορφη εμπειρία ήταν να μοιραζόμαστε ο ένας τις ιστορίες ζωής του άλλου και να μαθαίνουμε και να εμπνέουμε ο ένας τον άλλον.

Το μάθημα ήταν πολύ χρήσιμο για να μου δώσει νέες, διαφορετικές προοπτικές σε θέματα όπως η Ευδαιμονία, ενώ εξήγησε επίσης το πώς λειτουργεί η ηγεσία και η εργασία σε μια ομάδα. Με έκανε να συνειδητοποιήσω πολλά πράγματα που μπορεί να μην φαίνονται τόσο περίεργα σε κάποιον εξωτερικά, αλλά από τη στιγμή που τον βάλουν μπροστά του, θα σου ανοίξουν τα μάτια.

Όλη η εκπαίδευση ήταν χρήσιμη, όλα όσα διδάχτηκαν με βοήθησαν σε κάποιο βαθμό. Οι ασκήσεις ζωγραφικής μου επέτρεψαν να εκφραστώ, το Lekgotla μας βοήθησε να πούμε τη γνώμη μας χωρίς φόβο ότι θα μας κρίνουν ή θα μας διακόψουν και η κατασκευή του πύργου μας έδειξε ότι είμαστε εξαιρετικοί στη συνεργασία, ενώ η άσκηση του νησιού μας έδειξε ακριβώς το αντίθετο.

Nikolas Š. K.

Το πρόγραμμα Ευδαιμονία το απήλαυσα έντονα. Μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες, συζητήσαμε για διάφορα θέματα σχετικά με την αυτογνωσία και μια ουσιαστική ζωή. Η προσέγγιση των εκπαιδευτών ήταν πολύ επαγγελματική και μερικές φορές ένιωθα σαν να ήμουν σε ταινία.

Μεταφέρω πολλές σημαντικές πληροφορίες και μηνύματα από αυτό το πρόγραμμα στην επόμενη ζωή μου, όπως πώς να ζήσω μια γεμάτη ζωή, σε ποιες ιδιότητες να εστιάσω ή τι σημαίνει να ζεις μια ευδαιμονική ζωή και να είσαι ευδαιμονικός ηγέτης. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα σε όλους τους μαθητές. Για όσους δεν γνωρίζουν ακόμα πολλά για τον εαυτό τους, αλλά και για όσους έχουν διαβάσει για τον εαυτό τους.

Rebeca K.

Είμαι πολύ ευγνώμων για την ευκαιρία να είμαι μέρος της Ευδαιμονίας. Έμαθα πολλά χρήσιμα και άκουσα δυνατά λόγια από τον κ. Μαυρομάτη και την κ. Φαλτάνοβα, τα λόγια τους και όλο το εργαστήριο με έκαναν να νιώθω ότι έχω κίνητρα. Με βοήθησε να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου, να δω τον εαυτό μου με καλύτερο τρόπο από ό,τι πριν, να μπορώ να αισθάνομαι καλύτερα με τους ανθρώπους γύρω μου, να βελτιώνω τις δεξιότητές μου στην επικοινωνία και την ακρόαση. Χάρη στην Ευδαιμονία άρχισα να μαθαίνω περισσότερα για τη συναισθηματική νοημοσύνη και πήρα πολλές καλές συμβουλές που θα με συνοδεύουν σε όλη μου τη ζωή.

Nataša B.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, στην αρχή ήμουν πολύ δύσπιστη σχετικά με αυτό το μάθημα, αλλά ήμουν και περίεργη γι ‘αυτό και αποφάσισα να το παρακολουθήσω. Η κυρία Faltanová και ο κύριος Dimitris ήταν πολύ καλοί και ειλικρινείς, προσπαθούσαν να μας καθοδηγήσουν σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Από την αρχή, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα μου άρεσε τελικά.

Η προσωπική μου αγαπημένη μέρα ήταν η πρώτη που μιλήσαμε για το τι θέλουμε να πετύχουμε και πώς φτάνουμε εκεί, αυτό μου έδωσε μια καλύτερη οπτική για το τι θέλω να πετύχω στη ζωή μου. Συνολικά αυτό το πρόγραμμα ήταν κάτι που πρέπει να σκεφτεί ο καθένας πιο βαθιά, είναι μακροπρόθεσμο, πρέπει να δουλέψουμε με τον εαυτό μας ακόμα και μετά το τέλος του προγράμματος.

Σου δίνει κάτι περισσότερο από έναν «οδηγό» και είναι στο χέρι μας να το ακολουθήσουμε. Προσωπικά απόλαυσα αυτή την εμπειρία, με βοήθησε να οργανώσω τη ζωή μου και τις προτεραιότητές μου. Δεν χρειάζεται να φοβάστε μήπως σας κρίνουν οι συνομήλικοι σας. Θα ανακαλύψετε ότι μοιράζεστε πολλά πράγματα από φόβους μέχρι στόχους. Αν θέλετε να συνδεθείτε με άτομα της ηλικίας σας, προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό το πρόγραμμα.

Michal M.

Η Ευδαιμονία είναι ένα ωραίο αναπτυξιακό πρόγραμμα προερχόμενο από την Ελλάδα. «Αποφοίτησα» από αυτό σε μόλις 3 ημέρες, αλλά νομίζω ότι κατάλαβα την ουσία και ότι έλαβα υλικά για τη μελλοντική ανάπτυξη της προσωπικότητάς μου.

Δεν είναι ένα πρόγραμμα για άτομα που τους αρέσει να λαμβάνουν πληροφορίες σε μια πιατέλα, αλλά για όσους ερευνούν και ψάχνουν, είναι ανοιχτοί στη μάθηση και θέλουν να μάθουν κάτι νέο για τον εαυτό τους ή να επιβεβαιώσουν όσα ήδη γνώριζαν για αυτόν. Εάν είστε ανοιχτοί στη μάθηση, σίγουρα θα βρείτε κάτι νέο σε αυτό το πρόγραμμα.

Veronika P.

Αυτό το πρόγραμμα με έχει «εμπλουτίσει» πολύ. Κατά τη διάρκεια κοινών συζητήσεων και δραστηριοτήτων, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τα μέλη της ομάδα. Ανακάλυψα τις δυνάμεις και τα ταλέντα μου. Χάρη στο ευχάριστο περιβάλλον που δημιουργήσαμε εκεί, είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε ανοιχτά τη θέση μας για διάφορα θέματα και να ακούσουμε άλλες απόψεις για το ίδιο θέμα.

Οι συζητήσεις lekgotla ήταν πολύ χρήσιμες όταν ο καθένας συνεισέφερε πραγματικά τη γνώμη του στο θέμα. Ανακάλυψα τι πρέπει ακόμα να προχωρήσω για να πετύχω τους στόχους μου. Πήρα πολλές νέες εμπειρίες από αυτό το πρόγραμμα και πιστεύω ότι πρέπει να το ζήσουν περισσότεροι νέοι γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Karin A.

Χάρη σε αυτό το μάθημα, ανακάλυψα τι είναι σημαντικό στη ζωή και ανακάλυψα ποιά είμαι. Η προσέγγιση ήταν επαγγελματική και πάνω από όλα καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα όμορφο ασφαλές μέρος όπου δεν χρειαζόταν να ντρεπόμαστε για τίποτα. Ακούσαμε όλοι ενεργά.

ΜΑΡΙΑ Σ.

Νιώθω πραγματικά ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα να αναζητήσω τον εαυτό μου και να εξελιχθώ μέσω αυτού του προγράμματος. Οι συντονιστές του συγκεκριμένου σεμιναρίου έχουν δώσει ψυχή για να χτιστεί κάτι τόσο όμορφο και φαίνεται στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Δεν με έχει βοηθήσει ποτέ κανένα σεμινάριο με τόσο θεμελιώδη τρόπο. μπορώ να μοιραστώ μαζί σας κάποιες δεσμεύσεις που έχω κάνει έμπρακτα.

Εννέα μήνες μετά

Προσπαθώ και καταρρίπτω καθημερινά ορισμένες από τις περιοριστικές μου πεποιθήσεις. Είναι δύσκολη η μάχη, αλλά η μάθηση και η αλλαγή θέλουν κόπο.
Έχω εξασκήσει την ορθή επικοινωνία σε εξαιρετικό βαθμό. Προσπαθώ πλέον να προσεγγίζω πολλά θέματα με ενσυναίσθηση και αυτό φαίνεται στον τρόπο με τον οποίο μου συμπεριφέρονται οι γύρω μου μετά τις συναναστροφές μας. Χρησιμοποιώ την εξουσία που έχω για καλό, δεν την καταχρώμαι, και η ευγνωμοσύνη που λαμβάνω είναι συγκινητική. 

Κατέχω πλέον ηγετική θέση στην εθελοντική ομάδα που ανήκω. Δεν φοβάμαι να θέτω υψηλούς στόχους, διότι εμπιστεύομαι τα μέλη της ώστε να τους πετύχουμε μαζί. Έχω μάθει να αποδέχομαι το “εμείς”.
Στη δουλειά μου προχωράω ραγδαία γιατί δεν φοβάμαι να διεκδικώ το κάτι παραπάνω όποτε μπορώ. Έχω ήδη εκπαιδεύσει 4 ανθρώπους, όλοι πολύ πιο μεγάλοι και έμπειροι από εμένα. Θα πάω στο δεύτερό μου συνέδριο φέτος. Αυτή τη στιγμή που σας γράφω σχεδιάζω το πρώτο μου project (και είμαι ακόμα προπτυχιακή! Δεν έχω ξεκινήσει καν το 4ο έτος ακόμα!) Σε μερικούς μήνες θα φύγω στην Σαρδηνία για πρακτική σε ερευνητικό κέντρο.
Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί χωρίς τις σκέψεις και τα ερεθίσματα από την Ευδαιμονία. Δεν έχω λόγια για να περιγράψω πόσο πραγματικά με βοήθησε. Ήταν το κατάλληλο σεμινάριο την κατάλληλη στιγμή στη ζωή μου. Σας ευχαριστώ για όλα, είμαι πραγματικά ευγνώμων.

Θα ήταν μεγάλη μου τιμή να σας βοηθήσω στο έργο σας με όποιο τρόπο μπορώ, πέρα από τη διαφήμιση και τα testimonials. Πιστεύω στο όραμά σας και θέλω να συμβάλω στην πραγματοποίησή του.
Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας. Αν μπορείτε, να μεταφέρετε την ευγνωμοσύνη μου στην υπόλοιπη ομάδα της Ευδαιμονίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ.

Από τις πιο σημαντικές ώρες της ζωής μου, προσωπικά είχα την τύχη να παρακολουθήσω το πρόγραμμα και να συνεργαστώ με τον  κ. Μαυρομάτη. Μέσα από αυτή τη συνεργασία έμαθα να αξιοποιώ αποτελεσματικά τον χρόνο μου, να εμβαθύνω και να αξιοποιώ τα δυνατά μου σημεία αλλά και να κοιτάω τον κόσμο με μία διαφορετική οπτική που δεν θα είχα την ευκαιρία να κάνω με άλλο τρόπο. Τέλος απέκτησα μαθήματα ζωής και έναν τρόπο σκέψης που ήδη μου έχουν φανεί ιδιαίτερα χρήσιμα αλλά και θα με ακολουθήσουν στην υπόλοιπη ζωή μου.

ΘΟΔΩΡΗΣ Π.

Ένα από τα καλυτέρα σεμινάρια που έχω παρακολούθηση. Τόσο η ποιότητα του υλικού όσο και οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με αυτό, κατάφεραν σε ένα διάστημα δυο μηνών να μεταλαμπαδεύουν τη γνώση τους και την εμπειρία τους σε εμάς. Επίσης μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο δημιουργήθηκε μια απίστευτη ομάδα ανθρώπων όπου ο καθένας είχε διαφορετικά βιώματα αλλά καταφέραμε να συνεργαστούμε στο μέγιστο δυνατό. Είμαι ευγνώμον για τον καθένα από εσάς!

ΓΙΩΡΓΟΣ Ζ.

Η “Ευδαιμονία’ ήταν ένα ξεχωριστό ταξίδι μέσα από το οποίο αναπτύξαμε δεξιότητες και γνωρίσαμε παραπάνω τον εαυτό μας. Πρόκειται για μια διαδικασία πολύ διαφορετική από αυτή που συναντά ο μέσος νέος/φοιτητής στο πανεπιστήμιο και μας επέτρεψε να σκεφτούμε και να δούμε την καθημερινότητα μας, την μελλοντική μας εργασία και τις προσωπικές μας σχέσεις με μια άλλη ματιά.

ΧΡΗΣΤΟΣ Ζ.

Είναι μια εμπειρία που όλοι μαθαίνουν, μοιράζονται και βελτιώνονται μαζί, δημιουργώντας ευχάριστες αναμνήσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Σ.

Είναι ένα πάρα πολύ όμορφο ταξίδι που άξιζε πάρα πολύ και βοηθάει στο να γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου αλλά και νέους ανθρώπους.

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ A.

Η ολοκλήρωση του ταξιδιού της ευδαιμονίας με αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήταν χαρά μου που γνώρισα τόσο ενδιαφέροντα άτομα αλλά και που μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσω τους προβληματισμούς και τις σκέψεις μου. Σίγουρα γνώρισα καλύτερα τον εαυτό μου και πήρα εφόδια χρήσιμα για το μέλλον μου.

ΓΙΑΝΝΗΣ Χ.

Ο Κ. Μαυρομάτης λειτουργεί σαν μέντορας δίνοντας σου την ικανότητα να γνωρίσεις και να αποκτήσεις δεξιότητες που υπό κανονικές συνθήκες θα μάθαινες αργότερα στην επαγγελματική σου καριέρα. Σου δίνει τις γνώσεις και τον τρόπο μέσα από την τεράστια εμπειρία του.

Ταυτόχρονα με την ανάπτυξη του χαρακτήρα του ατόμου, του προσδίδει επαγγελματισμό, ομαδικότητα και στοιχεία ηγετικότητας. Όπως και την δυνατότητα να αντιληφθείς τα δυνατά και αδύνατα σημεία του χαρακτήρα σου.

Το ποιο σημαντικό όμως ήταν οι βάσεις και η καλλιέργεια της σωστής επικοινωνίας. Μια δεξιότητα ανεκτίμητη ! 

Οι ώρες μαζί του ήταν πάντα γεμάτες μάθηση, συμβουλές και αυτοβελτίωση η οποία μπορούσε να επιτευχθεί επειδή λειτουργούσε σαν μέντορας. Ήθελε πάντα να γίνεσαι καλύτερος, ποιο ώριμος και ποιο επικοινωνιακός.

Οι στόχοι και τα όνειρα υπάρχουν για να γίνονται αληθινά. Η καθοδήγηση του Κ. Μαυρομάτη έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να μπω σε τροχιά επιτυχίας των δικών μου.

Ένα μοναδικό ταξίδι μάθησης !

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Π.

Το πρόγραμμα της Ευδαιμονίας ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν για να εκπαιδευτώ, να ωριμάσω χτίζοντας επίγνωση για να αρχίσω να στήνω τη ζωή μου και να λύνω προβλήματα πέραν της ακαδημαϊκής μου ενασχόλησης.

Μέσα από τα βίντεο, διαδραστικά Power Point και ομαδικές ασκήσεις και παιχνίδια κατάφερα να καταλάβω περισσότερα για τον εαυτό μου, τα δυνατά μου σημεία και πως μπορώ να τα εκμεταλλευτώ για να πετύχω τους στόχους μου και τα όνειρα μου.

Οι κ. Παπακωνσταντίνου και Μαυρομάτης ήταν πάντα εκεί για να στηρίξουν την ομάδα κάποιες φορές παίρνοντας τον ρόλο ενός συνομήλικου ανήλικα και άλλες αυτού του έμπειρου μέντορα. Οι ώρες μαζί τους ήταν ήταν γεμάτες μάθηση, συμβουλές, ενδιαφέρουσες συζητήσεις και τεράστιου κέρδους μου όσο αφορά την ανάπτυξη του χαρακτήρα μου και τη βελτίωση μου ως άνθρωπος.

Καθώς η επικοινωνία είναι ταυτόχρονα μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες αλλά και προσόν του  ανθρώπου, η κατανόηση και η επίτευξη της ευδαιμονίας πρέπει να είναι ο στόχος όλων των συνομήλικων μου ώστε να ευδοκιμήσουμε περνώντας μια ζωή γεμάτη αξέχαστες εμπειρίες και να εξελιχθούμε σε πρωτοπόρους που θα λύσουμε τα προβλήματα που απειλούν το μέλλον της ανθρωπότητας.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Φ.

Οι 6 μέρες του σεμιναρίου ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ήταν όλες πολύ ενδιαφέρουσες, γιατί σε κάθε μία ασχοληθήκαμε με διαφορετικά  θέματα  τα οποία ήταν όλα χρήσιμα. 

Συγκεκριμένα,  το σεμινάριο μου έδωσε την ευκαιρία να εξελίξω χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μου με τα οποία δεν είχα ασχοληθεί στο παρελθόν. 

Επίσης με βοήθησε να ανακαλύψω νέα πράγματα που με ενδιαφέρουν , τα οποία δεν γνώριζα , και για αυτό είμαι ευχαριστημένη με την επιλογή μου να παρακολουθήσω αυτό το ταξίδι.  

ΤΑΣΟΣ Τ.

Η “Ευδαιμονία” ήταν ένα ταξίδι με προορισμό τον εαυτό μου.

Με βοήθησε να γνωρίσω και να κατανοήσω καινούργια πράγματα τόσο για μένα, όσο και για τον κόσμο.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Κ.

O Κ. Μαυρομάτης και ο Κ. Παπακωνσταντίνου, εκτός από το ότι είναι δύο εξαίρετοι άνθρωποι και παραδείγματα προς μίμηση, μέσα από την Ευδαιμονία με έκαναν να δω με ένα άλλο μάτι τη ζωή, πιο καλό, πιο αισιόδοξο, πιο ευδαιμονικό!

Μέσα από όλα τα τεστ που κάναμε κατάλαβα πράγματα για τον εαυτό μου και η ομάδα σας μου έμαθε πως να τα χρησιμοποιώ σωστά. Για όλα αυτά, λοιπόν, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ όχι μόνο σε εσάς αλλά και στη Κ. Χαρά και στην Έλενα διότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε όλο το ταξίδι!

ΚΥΡΙΑΚΗ Π.

Ο κ. Μαυρομάτης είναι ένας εξαίρετος και σπάνιος Άνθρωπος, με Α κεφάλαιο! Η ιστορία της γνωριμίας μας και συνεργασίας μας ξεκίνησε πριν 5 χρόνια, με το πρότζεκτ “Formula1 in Schools”.

Είχα την ευκαιρία να λάβω από εκείνον όχι μόνο όλες τις απαραίτητες γνώσεις επί του πρότζεκτ αλλά και συμβουλές που με ακολουθούν ακόμα και στο σήμερα!

Από έφηβη, με μετέτρεψε σε ώριμη κοπέλα, που διαρκώς θέλει να εξελίσσεται. Μου μεταλαμπάδευσε αξίες, ανησυχίες, γνώσεις και με εκπαίδευσε να μην εφησυχάζω ποτέ!

Νιώθω τυχερή που γνωριστήκαμε και είχα την ευκαιρία να εξελιχθώ σαν άνθρωπος και επαγγελματίας χάρη σε εκείνον! Σας ευγνωμονώ κ. Μαυρομάτη! Και συγχαρητήρια για το νέο σας project Ευδαιμονία με το οποίο έχετε στόχο να μεταδώσετε αυτή τη γνώση σε περισσότερους νέους ανθρώπους. 

ΧΡΗΣΤΟΣ Γ.

Οι πιο εντυπωσιακές ώρες της ζωής μου. Ο κ. Μαυρομάτης καθοδήγησε ένα πραγματικά υπέροχο ταξίδι στην ανάπτυξη του χαρακτήρα μου και με μύησε στα υπέρτατα εργαλεία για να γίνω ικανός ομαδικός παίκτης και ηγέτης.

Αυτό το ταξίδι προσέγγισε ολιστικά τη σημασία της αποτελεσματικής επικοινωνίας και του οράματος, που μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να επιδιώξω και να πετύχω κάθε στόχο. Με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου. Ένα αληθινό μάθημα ζωής.

ΝΙΚΟΣ Β.

Για μένα η «ευδαιμονία» λειτούργησε κυρίως σαν την αφορμή να ψαχτώ λίγο επί του θέματος αυτοβελτίωσης και να δω λίγο πιο αντικειμενικά τον εαυτό μου.

Αυτός είναι θεωρώ, ο λόγος που με τα άλλα παιδιά συνεργαστήκαμε βέλτιστα και γίναμε μια παρέα.

Το ότι ο καθένας μας έκανε αυτή την μίνι ανασκόπηση για τον εαυτό του και αναγνώρισε τον δίπλα του. Έχω συνδέσει την ευδαιμονία με την ομάδα που σίγουρα είναι ένα πετυχημένο κεφάλαιο για μένα.

Αυτό που πραγματικά κατάλαβα ήταν ότι όντως με την συνεργασία πετυχαίνεις τους στόχους σου, κάτι που να είμαι ειλικρινής θεωρούσα λίγο “βλακεία”. Τα τεστ που κάναμε με πλαισίωσαν ακόμα περισσότερο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π.

Ολοκληρώνοντας την παρακολούθηση της Ευδαιμονίας, είμαι ευχαριστημένος από τη γενικότερη θεματολογία που ακολουθήθηκε, η οποία ενδυνάμωσε τη σκέψη μου.

Ένα δυναμικό/διαδραστικό εργαλείο μάθησης που αποτέλεσε μηχανισμό βελτίωσης και συνέβαλλε στην προσωπική ανάπτυξη των εμπλεκόμενων.

Ο εκπαιδευτής (κ.Παπακωνσταντίνου) δημιουργούσε ευχάριστο κλίμα και ενθάρρυνε το διάλογο. Μέσω των συναντήσεων δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, γεγονός που βοήθησε στη ενίσχυση της ατομικής προσπάθειας του κάθε συμμετέχοντα στο κοινό μας σκοπό. 

Προσωπικά, μου άρεσε περισσότερο το κομμάτι που σχετιζόταν με τη διαχείριση των πόρων διαθέσιμων στον καθένα για τη  επίλυση κάθε είδους προβλημάτων, καθώς  οδήγησε στην ανάπτυξη λογικών προσεγγίσεων άμεσα εφαρμόσιμων στις καθημερινές μου καταστάσεις.

ΒΑΣΙΛΗΣ Κ.

Πολύ όμορφα τα συναισθήματα και οι εντυπώσεις που μου άφησε η παρέμβαση Ευδαιμονία μέσω της οποίας ξεκλείδωσα μια διαφορετική οπτική που με βοήθησε να δω καλύτερα τις προοπτικές της καθημερινότητας.

 Όλη η ομάδα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου κάναμε αλματα στη γνωριμία μας με τον εαυτό μας και τα άλλα μέλη της ομάδας. Διακρίναμε τα δυνατά και τα αδύνατα μας σημεία και μάθαμε καλύτερα τα ψυχικά και νοητικά χαρακτηριστικά μας.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ότι άκουγα ουσιαστικά και τους άλλους εξελίσοντας την ομαδικότητα και την συνεργασία. Ήταν ένα από τα πιο χρήσιμα προγράμματα που έχω παρακολουθήσει με πολλαπλά αποδεδειγμένα οφέλη.

ΔΑΝΑΗ Π.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσω και να εξελίξω πολλές κοινωνικές δεξιότητες, έμαθα να αποζητώ την αποδοτική επικοινωνία και να διαχειρίζομαι διεξοδικά κάθε περίσταση βρίσκοντας τις κατάλληλες λύσεις.

Στα χρόνια που ακολούθησαν κλήθηκα να εφαρμόσω στην πράξη όσα έμαθα και είμαι πολύ ευγνώμων που εξερεύνησα με αυτόν τον τρόπο νέες πτυχές της προσωπικότητας μου. Πραγματικά τα τελευταία χρόνια καταλαβαίνω κάθε μέρα πόσο χρήσιμα ήταν όσα μάθαμε και σας ευχαριστώ πολύ.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ Ν.

Η συνεργασία με τον κ. Μαυρομάτη ήταν ένα μεγάλο δώρο. Με βοήθησε ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση απαιτητικών εργασιών, στο σχεδιασμό και την εκτέλεση ενός πλάνου δράσης, αλλά και στο να ξεκλειδώσω δυνατότητες του εαυτού μου που δεν είχα φανταστεί ότι υπάρχουν.

Στο «ταξίδι» μου δίδαξε πώς να παρουσιάζω τη δουλειά μου με τρόπο τέτοιο, ώστε να πετυχαίνω το βέλτιστο αποτέλεσμα. Νιώθω πολύ τυχερή που συνεργάστηκα με τον κ. Μαυρομάτη, μιας και είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που συναντάμε και μας βοηθούν να ψηλώσουμε τόσο σε ολόκληρη τη ζωή μας. Κι ο κ. Μαυρομάτης είναι σίγουρα ένας από αυτούς.

ΣΤΕΛΙΟΣ Μ.

Ευχαριστώ για όλα τα καλά που αποκόμισα από τη συνεργασία μας. Με καθοδηγήσατε, με εμπνεύσατε και μου δείξατε το δρόμο της δημιουργίας. Επισημάνατε τις αδυναμίες μου χωρίς να με θίξετε. Αναδείξατε τα δυνατά μου σημεία.

Συγχρόνως όμως, με βοηθήσατε να καταλάβω και την αξία του team working. Τέλος, νιώθω ευγνωμοσύνη που πιστέψατε σε μένα και μου δείξατε ότι όλα είναι δυνατά με σκληρή δουλειά και σωστή υποστήριξη.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ Θ.

Αυτό που μου έχει μείνει περισσότερο από τη γνωριμία μας είναι το υπέροχο κλίμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα μας λειτουργώντας σαν ομάδα ,αποτέλεσμα της σημασίας που έδινε ο κ. Δημήτρης στην ομαδικότητα και την επικοινωνία.

Άλλωστε πάντα μας έλεγε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ανθρώπου είναι η επικοινωνία».

ΝΙΚΟΣ Μ.

Η συνεργασία και συναναστροφή νέων με άτομα κύρους με πολυετή εμπειρία σε πολλαπλούς τομείς οδηγεί όχι μόνο στην όξυνση των προσωπικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων αλλά και στην επιβίωση του κάθε νέου στην όλο και πιο ανταγωνιστική κοινωνία .

Έτσι εγώ προσωπικά που συνεργάστηκα με τον κ.Μαυρομάτη έχω να πω πως με τα μαθήματα που μου έκανε έμαθα να δίνω βαρύτητα σε θέματα εργασίας , να παίρνω κάθε ευκαιρία που βλέπω και να προχωράω ,να εξελίσσομαι συνεχώς και να μην το βάζω κάτω στην ζωή μου.

Η συνεχής πίεση, τελειομανία, ηγετική φυσιογνωμία, υψηλή εργατική και ακαδημαϊκή επίδοση καθώς και η αδιάκοπη προσπάθεια και το μεράκι του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που μπορώ να αναγνωρίσω ως τα ιδανικά προσόντα για έναν νέο που εισέρχεστε στο εργατικό δυναμικό της κοινωνίας του, και που πλέον έπειτα από χρόνια συνεργασίας μπορώ να πω πως τα κατέχω και εγώ (ή τουλάχιστον προσπαθώ 😊 ).

Παρόλο που έχουν περάσει λίγα χρόνια από την τελευταία μας συνεργασία με τον Κ.Μαυρομάτη, δεν παύω να τον θεωρώ έναν φίλο, μέντορα και συνοδοιπόρο (και όχι σύμβουλο ανάπτυξης αλλά σύμβουλο ζωής ).

ΒΑΣΙΛΗΣ Μ.

Η συνεργασία μας με τον κύριο Μαυρομάτη ξεκίνησε πριν 5 χρόνια. Έφηβος τότε, γεμάτος από πείσμα και ενθουσιασμό κάθισα δίπλα με σκοπό να δημιουργήσω τις εργασίες της τότε ομάδας μου. Όμως, πέρα από τις εργασίες άρχισα να γράφω κι την προσωπική μου ιστορία.

Μετά από ατελείωτο αριθμό τηλεφωνημάτων, συνεδριάσεων και συναντήσεων αναπτύξαμε μια σχέση πέρα από επαγγελματική, κερδίζοντας στην πορεία 1 παγκόσμιο πρωτάθλημα, 1 πανελλήνιο και μια 6η παγκόσμια θέση σε διεθνής σχολικούς διαγωνισμούς. Τώρα, από τη θέση του System Integrator και έχοντας αναλάβει ένα από τα πιο πολύπλοκα τεχνολογικά έργα, μπορώ να πω πως ότι και να με συμβουλέψατε χρειάστηκε σε αυτή τη μεγάλη πορεία. Σας ευχαριστώ από τη βαθύ της καρδιάς μου για όλα.

ΧΑΡΗΣ Κ.

Είχα το προνόμιο να συνεργαστώ με τον κ. Μαυρομάτη, μου μετέδωσε μερικές από τις πιο κρίσιμες ικανότητες που απαιτούνται για να πετύχουμε στην καθημερινότητά μας.

Ακόμα και τώρα, έξι χρόνια μετά, μπορώ ακόμα να θυμάμαι πολλές από τις συμβουλές και τα μαθήματα που μου έδωσε, ιδιαίτερα εκείνα σχετικά με την ομαδική εργασία, την επικοινωνία και τις ηγετικές ικανότητες, που αποδείχθηκαν κρίσιμα τόσο για την επαγγελματική όσο και για την προσωπική μου ζωή.

Είναι ένα μοναδικό άτομο που μπορεί να κατανοήσει τους ανθρώπους γύρω του και πώς να τους συμπεριφέρεται κατάλληλα και αντίστοιχα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποδίδουν στο απόγειό τους.

Η αίσθηση του χιούμορ και ο χαρακτήρας του, που ήταν πάντα ικανοί να ξεπεράσουν τη διαφορά ηλικίας, μας έκαναν να νιώθουμε ίσοι και μας έδιναν τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα ό,τι κι αν ήταν. Πάντα μου φαινόταν φίλος και μέντορας που εργάζεται σκληρά για να αναδείξει το καλύτερο σε κάθε άτομο.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ Σ.

Ο κος Μαυρομάτης έχει βρει το κλειδί των νέων, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Κάθε παιδί έχει τα ταλέντα του και τα δυνατά του σημεία, τον τρόπο του και ο ίδιος έχει καταφέρει να δώσει σε εμάς αυτές ακριβώς τις δεξιότητες για να εξελιχθούμε και να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο !

Είναι ένας άνθρωπος που πίστεψε σε έμενα και μέσω των γνώσεων και των συμβουλών του, που συνεχίζουν αποτελούν θεμέλιο του εαυτού μου, κάναμε το εφηβικό μου όνειρο, που μέχρι τότε αποτελούσε το αδύνατο,  ντροπαλό παιδί σε μια γεμάτη δυναμισμό και όραμα κοπέλα που δεν φοβάται να κυνηγήσει τα όνειρα της !