ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Π.

Το πρόγραμμα της Ευδαιμονίας ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν για να εκπαιδευτώ, να ωριμάσω χτίζοντας επίγνωση για να αρχίσω να στήνω τη ζωή μου και να λύνω προβλήματα πέραν της ακαδημαϊκής μου ενασχόλησης.

Μέσα από τα βίντεο, διαδραστικά Power Point και ομαδικές ασκήσεις και παιχνίδια κατάφερα να καταλάβω περισσότερα για τον εαυτό μου, τα δυνατά μου σημεία και πως μπορώ να τα εκμεταλλευτώ για να πετύχω τους στόχους μου και τα όνειρα μου.

Οι κ. Παπακωνσταντίνου και Μαυρομάτης ήταν πάντα εκεί για να στηρίξουν την ομάδα κάποιες φορές παίρνοντας τον ρόλο ενός συνομήλικου ανήλικα και άλλες αυτού του έμπειρου μέντορα. Οι ώρες μαζί τους ήταν ήταν γεμάτες μάθηση, συμβουλές, ενδιαφέρουσες συζητήσεις και τεράστιου κέρδους μου όσο αφορά την ανάπτυξη του χαρακτήρα μου και τη βελτίωση μου ως άνθρωπος.

Καθώς η επικοινωνία είναι ταυτόχρονα μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες αλλά και προσόν του  ανθρώπου, η κατανόηση και η επίτευξη της ευδαιμονίας πρέπει να είναι ο στόχος όλων των συνομήλικων μου ώστε να ευδοκιμήσουμε περνώντας μια ζωή γεμάτη αξέχαστες εμπειρίες και να εξελιχθούμε σε πρωτοπόρους που θα λύσουμε τα προβλήματα που απειλούν το μέλλον της ανθρωπότητας.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Φ.

Οι 6 μέρες του σεμιναρίου ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ήταν όλες πολύ ενδιαφέρουσες, γιατί σε κάθε μία ασχοληθήκαμε με διαφορετικά  θέματα  τα οποία ήταν όλα χρήσιμα. 

Συγκεκριμένα,  το σεμινάριο μου έδωσε την ευκαιρία να εξελίξω χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μου με τα οποία δεν είχα ασχοληθεί στο παρελθόν. 

Επίσης με βοήθησε να ανακαλύψω νέα πράγματα που με ενδιαφέρουν , τα οποία δεν γνώριζα , και για αυτό είμαι ευχαριστημένη με την επιλογή μου να παρακολουθήσω αυτό το ταξίδι.  

ΤΑΣΟΣ Τ.

Η “Ευδαιμονία” ήταν ένα ταξίδι με προορισμό τον εαυτό μου.

Με βοήθησε να γνωρίσω και να κατανοήσω καινούργια πράγματα τόσο για μένα, όσο και για τον κόσμο.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ Κ.

O Κ. Μαυρομάτης και ο Κ. Παπακωνσταντίνου, εκτός από το ότι είναι δύο εξαίρετοι άνθρωποι και παραδείγματα προς μίμηση, μέσα από την Ευδαιμονία με έκαναν να δω με ένα άλλο μάτι τη ζωή, πιο καλό, πιο αισιόδοξο, πιο ευδαιμονικό!

Μέσα από όλα τα τεστ που κάναμε κατάλαβα πράγματα για τον εαυτό μου και η ομάδα σας μου έμαθε πως να τα χρησιμοποιώ σωστά. Για όλα αυτά, λοιπόν, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ όχι μόνο σε εσάς αλλά και στη Κ. Χαρά και στην Έλενα διότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε όλο το ταξίδι!

ΚΥΡΙΑΚΗ Π.

Ο κ. Μαυρομάτης είναι ένας εξαίρετος και σπάνιος Άνθρωπος, με Α κεφάλαιο! Η ιστορία της γνωριμίας μας και συνεργασίας μας ξεκίνησε πριν 5 χρόνια, με το πρότζεκτ “Formula1 in Schools”.

Είχα την ευκαιρία να λάβω από εκείνον όχι μόνο όλες τις απαραίτητες γνώσεις επί του πρότζεκτ αλλά και συμβουλές που με ακολουθούν ακόμα και στο σήμερα!

Από έφηβη, με μετέτρεψε σε ώριμη κοπέλα, που διαρκώς θέλει να εξελίσσεται. Μου μεταλαμπάδευσε αξίες, ανησυχίες, γνώσεις και με εκπαίδευσε να μην εφησυχάζω ποτέ!

Νιώθω τυχερή που γνωριστήκαμε και είχα την ευκαιρία να εξελιχθώ σαν άνθρωπος και επαγγελματίας χάρη σε εκείνον! Σας ευγνωμονώ κ. Μαυρομάτη! Και συγχαρητήρια για το νέο σας project Ευδαιμονία με το οποίο έχετε στόχο να μεταδώσετε αυτή τη γνώση σε περισσότερους νέους ανθρώπους. 

ΧΡΗΣΤΟΣ Γ.

Οι πιο εντυπωσιακές ώρες της ζωής μου. Ο κ. Μαυρομάτης καθοδήγησε ένα πραγματικά υπέροχο ταξίδι στην ανάπτυξη του χαρακτήρα μου και με μύησε στα υπέρτατα εργαλεία για να γίνω ικανός ομαδικός παίκτης και ηγέτης.

Αυτό το ταξίδι προσέγγισε ολιστικά τη σημασία της αποτελεσματικής επικοινωνίας και του οράματος, που μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να επιδιώξω και να πετύχω κάθε στόχο. Με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου. Ένα αληθινό μάθημα ζωής.

ΝΙΚΟΣ Β.

Για μένα η «ευδαιμονία» λειτούργησε κυρίως σαν την αφορμή να ψαχτώ λίγο επί του θέματος αυτοβελτίωσης και να δω λίγο πιο αντικειμενικά τον εαυτό μου.

Αυτός είναι θεωρώ, ο λόγος που με τα άλλα παιδιά συνεργαστήκαμε βέλτιστα και γίναμε μια παρέα.

Το ότι ο καθένας μας έκανε αυτή την μίνι ανασκόπηση για τον εαυτό του και αναγνώρισε τον δίπλα του. Έχω συνδέσει την ευδαιμονία με την ομάδα που σίγουρα είναι ένα πετυχημένο κεφάλαιο για μένα.

Αυτό που πραγματικά κατάλαβα ήταν ότι όντως με την συνεργασία πετυχαίνεις τους στόχους σου, κάτι που να είμαι ειλικρινής θεωρούσα λίγο “βλακεία”. Τα τεστ που κάναμε με πλαισίωσαν ακόμα περισσότερο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π.

Ολοκληρώνοντας την παρακολούθηση της Ευδαιμονίας, είμαι ευχαριστημένος από τη γενικότερη θεματολογία που ακολουθήθηκε, η οποία ενδυνάμωσε τη σκέψη μου.

Ένα δυναμικό/διαδραστικό εργαλείο μάθησης που αποτέλεσε μηχανισμό βελτίωσης και συνέβαλλε στην προσωπική ανάπτυξη των εμπλεκόμενων.

Ο εκπαιδευτής (κ.Παπακωνσταντίνου) δημιουργούσε ευχάριστο κλίμα και ενθάρρυνε το διάλογο. Μέσω των συναντήσεων δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, γεγονός που βοήθησε στη ενίσχυση της ατομικής προσπάθειας του κάθε συμμετέχοντα στο κοινό μας σκοπό. 

Προσωπικά, μου άρεσε περισσότερο το κομμάτι που σχετιζόταν με τη διαχείριση των πόρων διαθέσιμων στον καθένα για τη  επίλυση κάθε είδους προβλημάτων, καθώς  οδήγησε στην ανάπτυξη λογικών προσεγγίσεων άμεσα εφαρμόσιμων στις καθημερινές μου καταστάσεις.

ΒΑΣΙΛΗΣ Κ.

Πολύ όμορφα τα συναισθήματα και οι εντυπώσεις που μου άφησε η παρέμβαση Ευδαιμονία μέσω της οποίας ξεκλείδωσα μια διαφορετική οπτική που με βοήθησε να δω καλύτερα τις προοπτικές της καθημερινότητας.

 Όλη η ομάδα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου κάναμε αλματα στη γνωριμία μας με τον εαυτό μας και τα άλλα μέλη της ομάδας. Διακρίναμε τα δυνατά και τα αδύνατα μας σημεία και μάθαμε καλύτερα τα ψυχικά και νοητικά χαρακτηριστικά μας.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ότι άκουγα ουσιαστικά και τους άλλους εξελίσοντας την ομαδικότητα και την συνεργασία. Ήταν ένα από τα πιο χρήσιμα προγράμματα που έχω παρακολουθήσει με πολλαπλά αποδεδειγμένα οφέλη.

ΔΑΝΑΗ Π.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσω και να εξελίξω πολλές κοινωνικές δεξιότητες, έμαθα να αποζητώ την αποδοτική επικοινωνία και να διαχειρίζομαι διεξοδικά κάθε περίσταση βρίσκοντας τις κατάλληλες λύσεις.

Read More

ΒΑΣΙΛΕΙΑ Ν.

Η συνεργασία με τον κ. Μαυρομάτη ήταν ένα μεγάλο δώρο. Με βοήθησε ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση απαιτητικών εργασιών, στο σχεδιασμό και την εκτέλεση ενός πλάνου δράσης, αλλά και στο να ξεκλειδώσω δυνατότητες του εαυτού μου που δεν είχα φανταστεί ότι υπάρχουν.

Στο «ταξίδι» μου δίδαξε πώς να παρουσιάζω τη δουλειά μου με τρόπο τέτοιο, ώστε να πετυχαίνω το βέλτιστο αποτέλεσμα. Νιώθω πολύ τυχερή που συνεργάστηκα με τον κ. Μαυρομάτη, μιας και είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που συναντάμε και μας βοηθούν να ψηλώσουμε τόσο σε ολόκληρη τη ζωή μας. Κι ο κ. Μαυρομάτης είναι σίγουρα ένας από αυτούς.

ΣΤΕΛΙΟΣ Μ.

Ευχαριστώ για όλα τα καλά που αποκόμισα από τη συνεργασία μας. Με καθοδηγήσατε, με εμπνεύσατε και μου δείξατε το δρόμο της δημιουργίας. Επισημάνατε τις αδυναμίες μου χωρίς να με θίξετε. Αναδείξατε τα δυνατά μου σημεία.

Συγχρόνως όμως, με βοηθήσατε να καταλάβω και την αξία του team working. Τέλος, νιώθω ευγνωμοσύνη που πιστέψατε σε μένα και μου δείξατε ότι όλα είναι δυνατά με σκληρή δουλειά και σωστή υποστήριξη.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ Θ.

Αυτό που μου έχει μείνει περισσότερο από τη γνωριμία μας είναι το υπέροχο κλίμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα μας λειτουργώντας σαν ομάδα ,αποτέλεσμα της σημασίας που έδινε ο κ. Δημήτρης στην ομαδικότητα και την επικοινωνία.

Άλλωστε πάντα μας έλεγε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ανθρώπου είναι η επικοινωνία».

ΝΙΚΟΣ Μ.

Η συνεργασία και συναναστροφή νέων με άτομα κύρους με πολυετή εμπειρία σε πολλαπλούς τομείς οδηγεί όχι μόνο στην όξυνση των προσωπικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων αλλά και στην επιβίωση του κάθε νέου στην όλο και πιο ανταγωνιστική κοινωνία .

Έτσι εγώ προσωπικά που συνεργάστηκα με τον κ.Μαυρομάτη έχω να πω πως με τα μαθήματα που μου έκανε έμαθα να δίνω βαρύτητα σε θέματα εργασίας , να παίρνω κάθε ευκαιρία που βλέπω και να προχωράω ,να εξελίσσομαι συνεχώς και να μην το βάζω κάτω στην ζωή μου.

Η συνεχής πίεση, τελειομανία, ηγετική φυσιογνωμία, υψηλή εργατική και ακαδημαϊκή επίδοση καθώς και η αδιάκοπη προσπάθεια και το μεράκι του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που μπορώ να αναγνωρίσω ως τα ιδανικά προσόντα για έναν νέο που εισέρχεστε στο εργατικό δυναμικό της κοινωνίας του, και που πλέον έπειτα από χρόνια συνεργασίας μπορώ να πω πως τα κατέχω και εγώ (ή τουλάχιστον προσπαθώ 😊 ).

Παρόλο που έχουν περάσει λίγα χρόνια από την τελευταία μας συνεργασία με τον Κ.Μαυρομάτη, δεν παύω να τον θεωρώ έναν φίλο, μέντορα και συνοδοιπόρο (και όχι σύμβουλο ανάπτυξης αλλά σύμβουλο ζωής ).

ΒΑΣΙΛΗΣ Μ.

Η συνεργασία μας με τον κύριο Μαυρομάτη ξεκίνησε πριν 5 χρόνια. Έφηβος τότε, γεμάτος από πείσμα και ενθουσιασμό κάθισα δίπλα με σκοπό να δημιουργήσω τις εργασίες της τότε ομάδας μου. Όμως, πέρα από τις εργασίες άρχισα να γράφω κι την προσωπική μου ιστορία.

Μετά από ατελείωτο αριθμό τηλεφωνημάτων, συνεδριάσεων και συναντήσεων αναπτύξαμε μια σχέση πέρα από επαγγελματική, κερδίζοντας στην πορεία 1 παγκόσμιο πρωτάθλημα, 1 πανελλήνιο και μια 6η παγκόσμια θέση σε διεθνής σχολικούς διαγωνισμούς. Τώρα, από τη θέση του System Integrator και έχοντας αναλάβει ένα από τα πιο πολύπλοκα τεχνολογικά έργα, μπορώ να πω πως ότι και να με συμβουλέψατε χρειάστηκε σε αυτή τη μεγάλη πορεία. Σας ευχαριστώ από τη βαθύ της καρδιάς μου για όλα.

ΧΑΡΗΣ Κ.

Είχα το προνόμιο να συνεργαστώ με τον κ. Μαυρομάτη, μου μετέδωσε μερικές από τις πιο κρίσιμες ικανότητες που απαιτούνται για να πετύχουμε στην καθημερινότητά μας.

Ακόμα και τώρα, έξι χρόνια μετά, μπορώ ακόμα να θυμάμαι πολλές από τις συμβουλές και τα μαθήματα που μου έδωσε, ιδιαίτερα εκείνα σχετικά με την ομαδική εργασία, την επικοινωνία και τις ηγετικές ικανότητες, που αποδείχθηκαν κρίσιμα τόσο για την επαγγελματική όσο και για την προσωπική μου ζωή.

Είναι ένα μοναδικό άτομο που μπορεί να κατανοήσει τους ανθρώπους γύρω του και πώς να τους συμπεριφέρεται κατάλληλα και αντίστοιχα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποδίδουν στο απόγειό τους.

Η αίσθηση του χιούμορ και ο χαρακτήρας του, που ήταν πάντα ικανοί να ξεπεράσουν τη διαφορά ηλικίας, μας έκαναν να νιώθουμε ίσοι και μας έδιναν τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα ό,τι κι αν ήταν. Πάντα μου φαινόταν φίλος και μέντορας που εργάζεται σκληρά για να αναδείξει το καλύτερο σε κάθε άτομο.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ Σ.

Ο κος Μαυρομάτης έχει βρει το κλειδί των νέων, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Κάθε παιδί έχει τα ταλέντα του και τα δυνατά του σημεία, τον τρόπο του και ο ίδιος έχει καταφέρει να δώσει σε εμάς αυτές ακριβώς τις δεξιότητες για να εξελιχθούμε και να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο !

Είναι ένας άνθρωπος που πίστεψε σε έμενα και μέσω των γνώσεων και των συμβουλών του, που συνεχίζουν αποτελούν θεμέλιο του εαυτού μου, κάναμε το εφηβικό μου όνειρο, που μέχρι τότε αποτελούσε το αδύνατο,  ντροπαλό παιδί σε μια γεμάτη δυναμισμό και όραμα κοπέλα που δεν φοβάται να κυνηγήσει τα όνειρα της !