ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Όλα ξεκίνησαν το 2015 από τους διαγωνισμούς STEM F1 in schools , 4X4 in schools όπου ο Δημήτρης Μαυρομάτης ασχολήθηκε με παιδικές ομάδες βοηθώντας τα παιδιά να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα πραγματικά για την ηλικία τους κριτήρια.
Δουλεύοντας με παιδικές ομάδες γνώρισε και άκουσε τις ανάγκες της γενιάς των millennials είδε τις γνώσεις που δεν παίρνουν από το σχολείο και τους γονείς για να ζήσουν μια πραγματικά επιτυχημένη ζωή τόσο σαν άνθρωποι όσο και σαν επαγγελματίες.
Τα παιδιά ζουν σε ένα κόσμο που τους αφήνουμε γεμάτο περιορισμούς, κινδύνους, ανασφάλεια, έντονα ανταγωνιστικό, με τον πλανήτη και το περιβάλλον να έχει καταστραφεί από τους χειρισμούς της δικής μας γενιάς.

Τα παιδιά θέλουν γνώση του εαυτού τους και γνώση του γίγνεσθαι , θέλουν ικανότητες, δεξιότητες και φιλοσοφία ζωής.

Έτσι ξεκίνησε το όραμα της δημιουργίας της ευδαιμονίας. Να δώσει στα παιδιά έννοιες, μεθοδολογίες, αξίες, τεχνικές για να δουν με άλλο βλέμμα τις προκλήσεις του μέλλοντος τους.

Συνεργαστήκαμε 4 παλιοί φίλοι και συνεργάτες, η πανδημία με τα lock down μας έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο, 3.000 και πλέον ώρες διαβάσματος, ανταλλαγής εμπειριών, ομαδικής τηλεργασίας, ατέλειωτων συζητήσεων, βίντεο, υλοποίησης dry runs, μικρών πιλότων.

Και να το αποτέλεσμα.

Οι παρεμβάσεις της Ευδαιμονίας είναι ένα ταξίδι με αποστολή
Να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους να αναπτύξουν δεξιότητες , συνήθειες και εμπιστοσύνη στον εαυτόν τους , για την προσωπική τους ευημερία και συνεισφορά στην κοινότητα και με απώτερο σκοπό τα παιδιά μετά το πέρας του ταξιδιού θα έχουν επιτύχει

Την καθαρή κατανόηση της πορείας τους και του μέλλοντος τους
Την κατανόηση της ανάπτυξης μακροχρόνιας ευτυχίας Wellbeing
Την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στον εαυτό τους
Τον καθορισμό και επίτευξη στόχων
Την αύξηση κινήτρων για ενέργειες
Την ανάπτυξη απαραίτητων δεξιοτήτων για επίτευξη των στόχων τους
Την ανάπτυξη θετικής επικοινωνίας
Την βελτίωση των σχέσεων με οικογένεια, καθηγητές, φίλους

ΓΙΑΤΙ

Η Eudaimonia δεν ρωτάει πώς εξελίσσεται η ζωή, αλλά σε τι πρέπει να στοχεύει η ζωή μας Handbook of Eudaiminic Well-Being Joar Vtterso

Ξεκινήσαμε 15 Απριλίου 2021 και δεκατρείς μήνες μετά μοιραζόμαστε την προσπάθεια μας.