Αυτό το ταξίδι άρχισε πριν από περίπου δύο χρόνια όταν σε έναν άνετο καναπέ ενός καφέ, μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας από τη μακρόχρονη επιχειρηματική, συμβουλευτική, καθοδηγητική (coaching) και εκπαιδευτική πορεία μας και διαπιστώσαμε τη σταδιακή εμπλοκή μας με όλο και πιο νέους ανθρώπους, δύο ή και περισσότερες γενιές μετά από εμάς (Millennials και Generation Z). Ειδικά η Gen Z (οι νέοι που γεννήθηκαν μεταξύ του 1997 και του 2012) έχουν ενταχθεί ή ετοιμάζονται να ενταχθούν στον κόσμο της εργασίας και να διαμορφώσουν την καριέρα τους.

eudaimonia

Αυτή η γενιά έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαμορφώθηκαν από τις εμπειρίες τους αλλά και από τις εμπειρίες των γονιών τους (π.χ. η οικονομική κρίση του 2008 και πιο πρόσφατα η υγειονομική κρίση του Covid-19):

  • Προτιμά τα social media, το email, το texting και το τηλέφωνο από τη δια ζώσης επικοινωνία (πηγή: XYZ University, Deloitte).
  • Κατατάσσει πρώτη την οικονομική ασφάλεια από την «προσωπική πληρότητα» (Deloitte).
  • Προτιμά να εργάζεται σε κλάδους που τους γνωρίζει από την προσωπική της ζωή αντί σε κλάδους που παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιεί.
  • Αναζητά διαφοροποιημένες και επιχειρηματικές ευκαιρίες στην ασφάλεια ενός σταθερού περιβάλλοντος και θα παραμείνει πιστή στον εργοδότη της εφόσον της τα παρέχει.
  • Προτιμά την ατομική εργασία από τις ομαδικές δραστηριότητες. Ανεξαρτησία αλλά όχι απομόνωση.
  • Ενδιαφέρεται για την ηθική, τις πρακτικές και τον κοινωνικό αντίκτυπο των επιχειρήσεων.
eudaimonia

Υπήρχαν ορισμένες ερωτήσεις που αναφύονταν τακτικά στις επόμενες συζητήσεις μας: «Γνωρίζουν αυτοί οι νέοι πως να ζουν μια καλή ζωή (όπως την όρισε ο Αριστοτέλης) ή έχουν κυριευθεί από την ταχύτητα των αλλαγών γύρω τους και ζουν, όπως πολλοί, «επιφανειακά»; Έχουν εμβαθύνει για να διαπιστώσουν “ποιοι είναι;” ή ετεροπροσδιορίζονται από τον κοινωνικό τους περίγυρο; Με άλλα λόγια: «Γνωρίζουν τα δυνατά τους σημεία, τις αρετές και το σκοπό της ζωής τους;». Με βάση αυτά τα ερωτήματα δημιουργήσαμε την «Ευδαιμονία».

eudaimonia

Η «Ευδαιμονία» είναι ένα ταξίδι και όχι απλά ένας προορισμός. Είναι ένα ταξίδι που θα βοηθήσει τους νέους να ζήσουν την καλύτερη εκδοχή της ζωής με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους, με αρετή, αριστεία και νόημα.

eudaimonia

Προσδοκούμε να βοηθήσουμε τους νέους να αναπτύξουν τα προσόντα τους (δεξιότητες και ικανότητες) για να επιτύχουν τους επιθυμητούς τους στόχους. Οραματιζόμαστε νέους ικανούς, μέσω της αυτογνωσίας, να χρησιμοποιούν τους πόρους τους ούτως ώστε να λαμβάνουν ή να επηρεάζουν τις αποφάσεις που αφορούν στη ζωή τους και να θέτουν στόχους που θα «κυνηγούν» με σχολαστικό και συστηματικό τρόπο. Θέλουμε οι νέοι να είναι η θετική δύναμη αλλαγής για τα χρόνια που έρχονται μέσα από ουσιαστικές δεσμεύσεις με τις κοινότητες και το περιβάλλον τους.

Αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους να ευδοκιμήσουν στη ζωή τους μέσα από την καλλιέργεια και την εκπαίδευσή τους με στόχο να αναπτύξουν τη σκέψη τους, τις καλές πρακτικές τους, τις ικανότητες και την αυτοπεποίθησή τους.